הישמר לך מן הקורונה!
הרב שלמה אבינר
ש: אני מבולבל לגבי הקורונה. כל רופא אומר דבר אחר. זה אומר שזה מאוד מסוכן וזה אומר שזה שום דבר?
ת: על פי ההלכה, כאשר יש מחלוקת בין רופאים, הולכים אחרי הרוב. והרי כמעט כל רופאים בישראל ובעולם אומרים שזה מאוד מסוכן. לכן יש להמשיך להיזהר.
ש: אבל לא לכולם הקורונה מסוכן?
ת: לכולם. חלו מקורונה גם זקנים, גם צעירים, גם ילדים. אמנם, ב"ה, ילדים נדבקים פחות ומדביקים פחות. אבל אף אחד אינו מוגן.
ש: לפי מהות הקורונה, כולם בסיכון?!
ת: הרופאים עוד לא יודעים בדיוק במה הקורונה פוגע. יש כל מיני פגיעות: ריאות, כליות, שבץ, ועוד. לכן יש מאוד להיזהר.
ש: אבל משרד הבריאות החליט להקל על הסגר?
ת: זה בגלל אילוצים כלכליים, כי אנשים צריכים לעבוד. חברתיים – כי אנשים משתגעים בישיבתם בבית. פוליטיים – כדי לא לאבד אהדת האומה. אבל באמת, זה עוד מסוכן מאוד. לכן אין להקל בכי הוא זה לעומת הוראות משרד הבריאות, אבל המחמיר תבוא עליו ברכה.
ש: אם זה מאוד מכביד על הציבור, על משרד הבריאות להקל, שהרי אין גוזרים גזרה על הציבור, אלא אם כן רוב הציבור יכול לעמוד בה?
ת: זה נכון. אבל נגיפי הקורונה אינם יראי שמים ולא מקשיבים להוראות הרבנים.
ש: אולי כדאי חיסון? מתי סוף סוף יגלו חיסון?
ת: לא ידוע. נקוה.
ש: יש טוענים שסתם מפיצים פחד. הרי מתו רק 300. אז למה לשגע מדינה שלמה?
ת: קודם כל, 300 זה הרבה. כל נפש בישראל היא כעולם מלא. שנית, מה שיש רק 300, זה בזכות האמצעים שנקטו. ראה מה קורה במדינות אחרות. ב"ה, מצבנו יותר טוב.
ש: יש אומרים שכל הנגיף הזה הוא פרי של קונספירציה?
ת: הבלים.
ש: ובסיכום?
ת: קצת סבלנות. קצת שכל.