הישמר לך מן הקורונה!

הרב שלמה אבינר

 

ש: אני מבולבל לגבי הקורונה.  כל רופא אומר דבר אחר.  זה אומר שזה מאוד מסוכן וזה אומר שזה שום דבר?

ת: על פי ההלכה, כאשר יש מחלוקת בין רופאים, הולכים אחרי הרוב.  והרי כמעט כל רופאים בישראל ובעולם אומרים שזה מאוד מסוכן.  לכן יש להמשיך להיזהר.

ש: אבל לא לכולם הקורונה מסוכן?

ת: לכולם.  חלו מקורונה גם זקנים, גם צעירים, גם ילדים.  אמנם, ב"ה, ילדים נדבקים פחות ומדביקים פחות.  אבל אף אחד אינו מוגן.

ש: לפי מהות הקורונה, כולם בסיכון?!

ת: הרופאים עוד לא יודעים בדיוק במה הקורונה פוגע.  יש כל מיני פגיעות: ריאות, כליות, שבץ, ועוד.  לכן יש מאוד להיזהר.

ש: אבל משרד הבריאות החליט להקל על הסגר?

ת: זה בגלל אילוצים כלכליים, כי אנשים צריכים לעבוד.  חברתיים – כי אנשים משתגעים בישיבתם בבית.  פוליטיים – כדי לא לאבד אהדת האומה.  אבל באמת, זה עוד מסוכן מאוד.  לכן אין להקל בכי הוא זה לעומת הוראות משרד הבריאות, אבל המחמיר תבוא עליו ברכה.

ש: אם זה מאוד מכביד על הציבור, על משרד הבריאות להקל, שהרי אין גוזרים גזרה על הציבור, אלא אם כן רוב הציבור יכול לעמוד בה?  

ת: זה נכון.  אבל נגיפי הקורונה אינם יראי שמים ולא מקשיבים להוראות הרבנים.

ש: אולי כדאי חיסון?  מתי סוף סוף יגלו חיסון?

ת: לא ידוע.  נקוה.

ש: יש טוענים שסתם מפיצים פחד.  הרי מתו רק 300.  אז למה לשגע מדינה שלמה?

ת: קודם כל, 300 זה הרבה.  כל נפש בישראל היא כעולם מלא.  שנית, מה שיש רק 300, זה בזכות האמצעים שנקטו.  ראה מה קורה במדינות אחרות.  ב"ה, מצבנו יותר טוב.

ש: יש אומרים שכל הנגיף הזה הוא פרי של קונספירציה?

ת: הבלים.

ש: ובסיכום?

ת: קצת סבלנות.  קצת שכל.